Deborah a Gabe proměnili prázdný trávník na dvorku v hojnou permakulturní mikrofarmu, kde si pěstují čerstvé ovoce a zeleninu pro sebe a na prodej na jejich farmářském stánku.
Pro celoroční pěstování potravin v severním klimatu mají také geodetický kupolový skleník s vnitřním jezírkem, který pomáhá regulovat teplotu ve všech 4 ročních obdobích. Pár používá metody permakultury a hügelkultur k pěstování potravin na svých zahrádkách a nepoužívají žádné pesticidy ani herbicidy.
Vysadili potravní les ovocnými a ořechovými stromy a také vysadili ovocné stromy a původní druhy rostlin, aby nakrmili ptáky a opylovače, jako jsou včely a motýli.
S 1/2 akru půdy, určitou infrastrukturou a spoustou tvrdé práce už Deborah a Gabe pěstují spoustu čerstvého jídla pro sebe, své sousedy a divokou zvěř kolem nich. Nemůžeme se dočkat, až uvidíme, co letos na své budoucí usedlosti vymyslí!